Sitron i drikkevannet – er forfriskende, rensende og godt for kroppen!


Sitronvann har en frisk smak med en oppkvikkende effekt. Start gjerne dagen med sitronvann på grunn av de mange helsefordelene. Dråper med eterisk olje, kaldpresset i fra skallet, og sitronbåter gjør nytten. Godt for magen, immunforsvaret, fordøyelsen og kroppens rensesystemer. 

Eterisk olje av sitron er kaldpresset i fra skallet. Denne er full av naturlige virkestoffer hovedsakelig limonen og alfa og beta – pinene. Disse naturlige komponentene virker inn på kroppen positivt på flere måter. 

Detox

Forskning viser at de naturlige komponentene i eterisk olje av sitron, og da spesielt limonene, har en positiv effekt på kroppens rensesystemer som lever, galleblære, nyrer og lymfesystemet. De kan løse opp gallesteiner og stimulere til økt enzymproduksjon som er en forutsetning for utskillelsen av avfallsstoffer og forbrenning.

PH

Sitron bidrar til et basisk miljø i kroppen, noe som er spesielt gunstig for bein, knokler og ledd. Sitronen er sur på smak, men blir basisk i kroppen og støtter en basisk PH, noe som er positivt med tanke på å forebygge sykdom. Spesielt for ledd og skjelettet generelt er det en fordel, da kroppen regulerer syre/base forholdet ved å ta de stoffene den trenger i fra bein og knokler. Om kroppen er for sur vil disse kunne tappes for viktige stoffer og det kan oppstå uregelmessigheter og betennelser.

Fordøyelsen og immunforsvaret.

Forskning viser at de naturlige komponentene, i eterisk olje av sitron, har en gunstig virkning på fordøyelsessystemet og immunforsvaret, på blant annet reflux og slimhinnene i tarmsystemet generelt slik at næringsopptaket kan fungere optimalt. Disse naturlige stoffene har også en antiseptisk virkning, noe som kan hjelpe immunforsvaret og motvirke sykdomsfremkallende mikroorganismer.

Antibakteriell 

Sitron har en antibakteriell effekt, og den kan dermed kunne brukes til grønt rengjøringsmiddel uten tilsetningsstoffer som kan være uheldige for kroppens systemer. 

I ayurvedisk tradisjon oppfordrer man til å drikke et glass lunkent sitronvann hver dag  – på tom mage. Å hydrere kroppen rikelig med vann er sunt. Da kan det være en fordel å variere smaken på vannet med for eksempel sitron og ulike sitrusfrukter gjennom dagen. Dette er og en god tørstedrikk i varmen.

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *