Melkesyrebakterier bidrar til en bedre fordøyelse, god helse og en klarere hjerne

Bilde av glass og kapsler med næring tilført melkesyrebakterier.

Melkesyrebakterier er gode bakterier som omdanner sukker til syrer. Disse kalles probiotika og er en samlebenevnelse på bakterier som er gunstige for tarmen vår. Ved å skape et surere miljø fortrenges ugunstige bakterier, sopp og mikroorganismer. Det dannes da en mer balansert tarmflora som bearbeider næringsstoffene slik at de lettere kan tas opp av kroppen samt at immunforsvaret blir styrket.

Tarmen vår er full av bakteriekulturer. Jobben deres er å fordøye og bryte ned maten i små deler, som tas opp og brukes som næring av kroppen. De gode bakteriene hjelper blant annet kroppen med å effektivt bryte ned visse typer karbohydrater samt at de har god innvirkning på immunforsvaret vårt. De påvirker og prosesser med å danne nye næringsstoffer og enzymer som kroppen trenger. Uten nok av de gode bakteriene i tarmen vil tarmen, kroppen og hjernen i større grad bli utsatt for oksidativt stress. Dette kan man forebygge ved å tilføre melkesyrebakterier i kosten og som kosttilskudd. 

Probiotika er gunstig for immunforsvaret, næringsopptak, produksjon av nyttige næringsstoffer, fordøyelsesplager samt god hjernefunksjon.

Probiotika er bakterier som har helsefremmende effekt og består av en rekke melkesyrebakterier som bifidobakterier og Lactobacillus. Vel nede i tykktarmen fester de seg til tarmveggen og formerer seg. De utkonkurrerer og reduserer forekomsten av sykdomsfremkallende bakterier på grunn av det sure miljøet de skaper. I tillegg hjelper de til med fordøyelsen av ufordøyelige karbohydrater og næringsopptaket bedres. De produserer og en type fettsyrer så tarmens slimhinne holdes intakt.

Immunforsvaret kan også bli stimulert på en positiv måte av probiotiske bakterier. Dette gjøres ved å påvirke lymfekjertlene i tykktarmen, aktiverer viktige deler av kroppens immunsystem inkludert antistoffer og makrofager. Les mer om helsefordelene ved å innføre disse nyttige bakteriene i kosten. Disse gode bakteriene er svært effektive mot diare som skyldes infeksjoner og behandling med antibiotika samt en stresset og uregelmessig livsstil. Tilførsel av probiotika har vist seg å være veldig virkningsfullt spesielt for grupper plaget med smerter og oppblåsthet. Mennesker med IBS, har i mange tilfeller lavere forekomst av probiotika i tarmen. Ved tilførsel av dette har mange fått redusert symptomene og plagene sine.

Nyere forskning viser at melkesyrebakteriene er viktige for en god helse på en rekke områder. Disse bakteriene kan produsere nyttige enzymer og aminosyrer, som er viktige for signalstoffer som fremmer hjernens utvikling og funksjon.

Kilder til melkesyrebakterier og probiotika.

Bakteriekulturen i tarmen er sårbar spesielt i møte med antibiotika, mat fra andre land og mikroorganismer. Dermed er det fordelaktig å tilføre gode bakterier som probiotika eller melkesyrebakterier forbyggende og på jevnlig basis. Melkesyrebakterier finnes ikke naturlig hos voksne mennesker. Tilfører man dem i kostholdet i form av kosttilskudd i kapsler, mat og drikke så forebygger man en sunn og balansert bakterieflora.

Kilder til melkesyrebakterier er fermentert mat og drikke. Kefir og noen type yoghurt som gresk og tyrkisk er rike på probiotika. Fermentert mat og drikke som for eksempel surdeigsbrød, surkål, spekemat, misosuppe og kombucha-te er og gode kilder til probiotika. Melkesyrebakterier fås i kapsler som kosttilskudd og i drikker som for eksempel Biola, BioQ og Actimel. Da er det snakk om stammer av bakterier på opp i mot 80 milliarder stk. Pr. 2 dl.

Probiotika som kosttilskudd – av god kvalitet. 

Om man ønsker den gode helseeffekten hele tiden, som melkesyrebakteriene kan bidra med, så bør de tilføres jevnlig. Fermentert mat og drikke er vel og bra men et godt kosttilskudd som tas i kapsel, og sikrer at de gode bakteriene kommer seg vel bevart forbi syren i magesekken og hele ned i tarmen der de får gjort nytte for seg, er en fordel.

Ulike tilskudd inneholder forskjellige typer bakteriestammer. I tarmen finnes det mange hundre bakteriestammer eller familier hovedsakelig undergrupper av Lactobacillus og Bifidobacterium. Et eksempel på kosttilskudd som kan skaffes på apotek inheholder: Lactobacillus rhamnosus og Lactobacillus helveticus og Bifidobacterium longum.

Det vil imidlertid være gunstig å tilføre flere bakterietyper, da de har ulike oppgaver de utfører, selv om noen egenskaper kan overlappe hverandre. Noen kosttilskudd er satt sammen slik at de inneholder både pro- og prebiotika, for en bedre effekt. Prebiotika er probiotikaens mat.

Sikre deg kosttilskuddet PB Assist+. Pro- og prebiotika av beste kvalitet fra doTerra!

Kapslene inneholder seks forskjellige typer probiotika – Tre typer Lactobacillus (acidophilus, salivarius og casei), og tre typer Bifidobacterium(actis, longum og bifidum). I tillegg så er de dobbeltkapslede og inneholder prebiotika.

KJØP DE HER til fullpris (følg beskrivelsen under)

> Gå til fanen «shop» > Trykk «start shopping» > Søk opp varenavnet «PB Assist+» >  Add to chart > Oppgi info og Betal <  Få tilsendt varen.

Ønsker du å kjøpe varen til fordelspris (25% rabatt)?  –  Bli medlem i DoTerra.

Du kan og bli medlem i DoTerra, og dermed kjøpe varer for fordelspris (-25% rabatt). Ingen bindingstid! Dette kan man gjøre ved å:

  • Betale en engangssum på ca. 200,- . Samt varen du ønsker å kjøpe. Innmelding gir deg mulighet til å handle til rabatterte priser, opparbeide deg medlemsrabatter gjennom et fordelsprogram, samt ta del og motta informasjon gjennom vårt nettverk. Du vil og motta en velkomstpakke medfølgende informasjon av meg.
  • Gå inn her. (Bilde av meg) Følg instruksjonen under:
  • Join & Save > Skroll ned og velg Join doTerra > Velg språk»English», «Europe» og «Norway»
  • Trykk ok på gul boks > Velg «Wholesale Customer» >
  • Full ut din personlige informasjon, og velg passord > Sjekk at enroller ID er nr. 5984473. Slik at jeg får beskjed og får deg inn i teamet. > Bla til innmeldingskit «doTERRA Essentials Booklet + Enrolment Fee (English)», vel det og legg til andre ønskede produkt i handlekurven (PB Assist+) > Betal > Du vil få varene i posten.
  • Du kan og velge andre innmeldingskit – familiepakken (med 9 eteriske oljer og diffuser), eller Basic pakken (6 eteriske oljer).
  • Etter du har blittmedlem får du din egen konto online som du kan handle varer fra, for 25%.

Jeg vil motta informasjon i fra DoTerra  og sende deg en velkomstmail og informasjon.

Ønsker du å kjøpe flere varer i fra doTerra?

Over en viss sum (100pv som tilsvarer ca. 1300,-) er innmelding gratis og du får da med en fraksjonert kokosolje samt brosjyre.

Ta da kontakt under her, så hjelper jeg deg gjerne med dette.

Kilder: Nordstrand, Berit «Tarmens medisin», Ursell, Amanda «Vitaminer og mineraler: Medisin fra naturen».

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *