Peppermynte er oppkvikkende og lindrer sår hals, ømme muskler og urolig mage.

Kopp te med peppermyntete, mynteurt, mynteblader og peppermynteolje

Peppermynte har mange legende egenskaper. Urten skal ha blitt brukt allerede i gamle Hellas som et middel mot både luftvei- og muskelplager samt for å fremme god fordøyelse. Peppermynte, med virkestoffet mentol, brukes i dag for å lindre de samme plagene og brukes i te, kremer og oljer.

 

Mynte er en urt, som det finnes mange varianter av. Peppermynten er den mynten som har sterkest effekt på kroppen. Dette er en type mynte som inneholder en eterisk olje, med mentol som hovedingrediens og effektivt virkestoff.

Mentol har en avkjølende effekt og hjelper mot hoste og sår hals.

Mentol benyttes som virkestoff i ulike midler mot luftveisplager og for frisk pust. Mentolen virker mot kuldereseptorene i kroppen og oppleves derfor som kald. Preparatene har dermed en avkjølende og forfriskende effekt. Mentolen påvirker kroppen på en måte som åpner luftveiene samt at den har en noe bedøvende effekt. Dette vil være virkningsfullt mot sår og tett hals samt andre luftveisplager.

Peppermynte for muskelspenninger og hodepine.

Peppermynte benyttes i kremer og oljer for en avkjølende og anspennende effekt på muskler i kroppen. Den kan med fordel føres på ømme muskler. Ved påførsel i nakke og hoderegionen dempes plager med spenninger i denne delen av kroppen noe som dermed kan hjelpe mot spenningshodepine.

Mynte er bra for fordøyelsen.

Peppermynteurten brukes i te, og har en beroligende effekt på magen.

Dette skal blant annet hjelpe motvirkende mot kvalme og stimulerer galleblæren på en positiv måte. Kapsler med peppermynteoljen kan tas for å roe ned en urolig tarm, og kan hjelpe mot luftplager og kramper. Urten har en beroligende og muskelavslappende effekt, også på musklene i tarmen, noe man tror er årsaken til at den virker positivt inn på en besværlig tarm. Laboratorietester har vist at peppermynteolje får glatt muskulatur i fordøyelseskanalen til å slappe av.

Mynten er gifte i store doser, og skal tilføres og påføres kroppen kun i anbefalte doser. Gravide, ammende og små barn bør være ytterst forsiktig i bruken av peppermynte.

Peppermynteolje av beste kvalitet.

Peppermynteolje er eterisk olje, utvinnet i fra urten. Den har de samme virkestoffene men er mye mer konsentrert. Eteriske oljer varierer i kvalitet, men er den testet av en tredje part og sertifisert, så kan den og trygt brukes innvortes. En dråpe i ganen frigjør luftveiene og gir en frisk følelse. Has den i kapsel kan den brukes forebyggende mot fordøyelsesplager. Utblandet i en nøytral olje, for eksempel fraksjonert kokosolje, kan den smøres på huden  for eksempel lindrende for stive og støle muskler. Peppermynteolje sies å ha en oppløftende virkning på humøret da den er oppkvikkende.

DoTerra har eteriske oljer, kosttilskudd og velværeprodukter av beste kvalitet. De er testet av en tredje part og sertifisert. På denne måten så kan man være trygg på å bruke de både innvortes og utvortes.

Sikre deg peppermynteolje av beste kvalitet i fra doTerra:

KJØP OLJEN HER til fullpris (følg beskrivelsen under)

> Gå til fanen «shop» > Trykk «start shopping» > Søk opp varenavnet «PB Assist+» >  Add to chart > Oppgi info og Betal <  Få tilsendt varen.

Ønsker du å kjøpe varen til fordelspris (25% rabatt) – bli medlem i DoTerra?

Du kan og bli medlem i DoTerra, og dermed kjøpe varer for fordelspris (-25% rabatt), ved å kjøpe en av innmeldingskittene her. Følg punktene under ved kjøp online. 

Du kan velge mellom Basic-kittet: 6 oljer, Familie-kittet: 9 oljer+ diffuse. Disse to kittene inneholder peppermint. Emotions-kittet, eller innmeldingssum (200,-) + valgfrie oljer kan også kjøpes online.

  • Join & Save > Skroll ned til Join doTerra > Velg «English», «Europe»og «Norway»
  • Trykk ok på gul boks > Velg «Wholesale Customer» >
  • Full ut din informasjon, og velg passord > Sjekk at enroller ID er nr. 5984473, slik at jeg får beskjed og får deg inn i teamet Velg innmeldingskit > Betal.

Jeg vil motta informasjon i fra DoTerra og du vil få varene i posten og en velkomstmail og informasjon av meg.

Kjøper du for mer enn en viss sum av valgfrie varer (100pv som tilsvarer ca. 1300,-) er innmelding gratis og du får da med en fraksjonert kokosolje samt brosjyre. Ta da kontakt under her, så hjelper jeg deg gjerne med dette. Medlemskap gir deg mange gode fordeler som varer til -25-50% samt informasjon og opplæring i Norges største olje- nettverk.

Ønsker du generelt å vite mer om eteriske oljer så:

Ta kontakt!

Referanse: Ursell, Amanda Vitaminer og mineraler, medisin fra naturen.

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *